2 divisjon | Eggeposs

Tommy Skodje var mer fornøyd etter dette spillet

Det skal ikke være enkelt å spille i våre øverste divisjonspuljer.

To erfarne karer fra Ålesund, Tommy Skodje-Petter Haram kom ut i hardt vær på dette spillet hvor systemavtalene ikke var helt i orden.

Du er ØST og har altså hoppet innpå med 2 ruter som forteller om en svak hånd med en langfarge i major.

Nestemann melder 2 spar som IKKE er krav, hva betyr dobling fra vest?

Den gamle skolen benyttet dette som straffedobling, men det er kanskje ikke så veldig frekvent?

Den moderne løsningen er at dobling ber makker si pass hvis det er fargen og ta ut hvis man har motsatt major.

Så hva ville du tenkt?

Haram tittet seg til høyre for å se om motspilleren ga noen signaler om ubehag. Ganske riktig syntes han det var en liten svettedråpe i panna på nord.

Nord hadde spurt Haram hva doblingen betydde og da Haram svarte straffedobling hadde en høflig nord lent seg fremover og spurt «er du sikker på at det er straff?»

Som den selvutnevnte menneskekjenneren han er mente Petter at dette talte for at nord villle lure han til å ta ut, han bestemte seg derfor for å si pass i håp om at det faktisk kunne være en straffedobling.

Ganske rått satset spør du meg, og veldig feil når kortene så ut som følger

2 spar føyk hjem i enkelt tempo, faktisk med to overstikk for 670 poeng. Det ble 6 imp i tap når  lagkameratene hadde meldt 4 spar med 11 stikk ved det andre bordet!

Du kan tro Petter fikk tyn under spill-diskusjonen på kvelden for sin menneskekjenner begrunnete pass, neste gang tror jeg han heller skal tittet på kortene og kanskje lese systemet et par ganger ekstra. Etter spilling var det likevel de to gutta som lo mest av historien, det er bra vi har noen som byr litt på seg selv i spill-diskusjonene.