NBF legger ut landslaget på «anbud»

Landslagssjef Tolle Stabell

Tidligere denne uken kom nyheten om at NBF, på grunn av den økonomiske stilling, ikke ser seg i stand til å sende landslag til sommerens Bridge-OL.

Derfor inviterer NBF til Amerikansk uttak for både Damer og Åpen klasse. Interesserte lag kan melde seg på og får dermed spilt om retten til å være Norge i OL.

NBF betaler startavgift, men laget må selv finansiere reise og opphold. For 6 spillere i 2 uker vil det kanskje være snakk om 100 000 kr det vinnende laget selv må stille opp med.

Personlig synes jeg NBFs landslagsmodell hvor kaptein tar ut makkerpar har gitt stor sportslig suksess og normalt vil være å foretrekke. Men jeg har stor forståelse for at NBF iblant må sjekke skattekista og søke slike løsninger på noen mesterskap.

Det er positivt at alle nå stiller med blanke ark i en kvalifisering og har de samme mulighetene til å bli landslagsspiller.

Kostnaden kan dessverre stoppe aktuelle spillere, men jeg håper alle som har lyst til å spille OL for Norge stiller opp slik at dette blir en kvalitetsturnering som sikrer et best mulig Norge i OL 2020.

Grip sjansen!

Les mer HER