3 divisjon | spilleprøve

Denne helgen spilles 3- og 4-divisjon over hele Norge. Det er den store massemønstringen for norske bridgespillere. Jeg oss rykke rett inn i 3-divisjon og prøve oss som spillefører.

Du er SYD og startet forsiktig med pass, men plutselig var du i utgang likevel.

Vest starter motspillet med spar ess og fortsetter med hjerter ess, hjerter konge og ny hjerter. Øst kaster en spar og kløver 8!

Du spiller kløver til ess, vest følger med 3 og øst med 6. ruter til ess og ny kløver fra hånden trekker 5 fra vest.

Hva gjør du nå da tro, satser på du knekten fjerde i kløver hos vest og tar finessen med tieren eller tror du det er 3-3 sits imot?

Det ser unektelig litt rart ut at vest spiller tre runder hjerter. Kan han virkelig ha valgt et slikt motspill hvis han ser at kløverfargen gir 5 stikk, da vet han vel at du har 10 stikk og burde prøve en annen taktikk. Det tyder derfor på at vest har kontroll på kløveren og prøver å lure deg.

En annen ting er hva øst holder på med som kaster kløver 8? Kan det virkelig være slik at han kaster en kløver fra 2-kort

Vest har jo en en 15-17 grand, det er ikke plass til mange poeng hos øst så da spørs det hva du satser på. Kan det være slik at øst har prøvd å gi deg en aldri så liten felle med sitt avkast i kløver og har kn 8 6?

Ved bordet lot ikke syd seg lure og spilte kløver fra topp, det var blink da kortene så ut som dette

Øst hadde vært en luring og kastet kløver 8 for å lede deg på gale veier.

Aktuelt så tror jeg spillefører kunne valgt å satse på knekten fjerde hos vest hvis øst IKKE kaster kløver. Vest må ha satset på knekten fjerde i kløver hos øst med sitt motspill.