Det er ikke alltid du skal doble splinter

Det er ikke alltid du skal hive innpå en dobling når motparten melder splinter eller cue-bid på vei mot slem selv om du er godt skodd i fargen.

Dette spillet er fra en turnering hvor en grådig dobling ga oss en god puff i riktig retning.

Da syd doblet Terjes splinter kunne jeg si pass som viser litt interesse. Etter at redoblingen fortalte om renons la jeg av i 4hjerter, men Terje hadde for gode kort til å stoppe når jeg hadde vist litt interesse. Videre meldinger sjekket om det kunne være storeslem, men da vi manglet trumfdame stoppet det i lilleslem.

Kløver i utspill ble trumfet hos øst. Da begge motspillere fulgte på trumf ess var fortsettelsen ruter til knekt og en hjerter til nieren. Hjerter ess tok ut trumfen og da ruterfargen ga 5 stikk ble det 13 totalt og hjemgang.

Hvis syd melder pass på 4 kløver så er det ikke sikkert vi melder oss frem til slem. Jeg vil nok slå av i 4 hjerter, men så spørs det om Terje har til å gå på en gang til. I turneringen var stoppet de fleste i utgang.

Det er ikke uvanlig å benytte dobling av splinter til å be om utspill i en annen farge eller kun være invitt til stamp (i gunstig sone). Men dobling av vanlig cue-bids ønsker utspill i fargen.