Det satt som det skulle

Av og til skal trumfen tas ut, av og til er det andre oppgaver som haster mer. Hva tenker du på dette spillet?  

Dette spillet er hentet fra en juleturnering. Det er parscore og jeg trengte et bra spill for å kjempe om premiene.

4hjerter var ingen vanlig melding, men jeg liker å tråkke til når anledningen føles riktig.

Vest spilte ut spar ess fulgt av spar, hvordan ville du spilt kortene?

Det frister selvsagt å prøve finessen i spar, men samtidig ville det ødelagt strukturen hvis jeg måtte trumfe på hånden allerede i andre stikk. Jeg hadde mest lyst til å spille kløver fra nord i neste stikk, så jeg vant med kongen i spar og kastet en ruter fra hånden. Kløver i neste stikk vant øst med ess og spilte en liten spar til trumf hos syd.

Det var dumt, luringen i vest hadde altså spilt fra ess-dame i spar, men det er ikke sikkert det har så mye å si. Kløver konge innkasseres, men vest tenker litt før han kaster en spar!

Har du en plan videre nå da?

Nå var jeg ganske så sikker på at vest har presset i spar med lengde i trumf. Jeg kastet derfor ruter fra blindemann og spilte nok en kløver fra hånden, det var lurt  – kortene så ut som følger

Vest kastet en ruter, blindemann trumfet lavt. Nå fulgte ruter til ess, ruter konge og når damen falt ruter knekt. Vest la i trumf 10 som blindemann trumfet over. Spar ble trumfet på hånden med knekt før trumf ess ble fulgt av kløver.

Vest kunne ta for hjerter dame, men måtte gi blindemann for hjerter 9. Dermed ble det 10 stikk og hjemgang etter at kortene satt som de skulle.