Drama i 3 runde NM LAG

Lyngdal

Oppgjøret mellom Lyngdal og Flekkefjord ble tett og spennende slik NM-kamper skal være. De to naboklubbene ønsket selvsagt begge en seier, men til slutt var det Flekkefjord som trakk det lengste strået.

Dette spillet ble omtalt som det som kanskje avgjorde kampen. Jeg vet ikke om det er litt strengt å være dømmende, men spillefører kunne ordnet hjemgang ved å velge en annen spilleplan.

Syd ble spillefører i 6 spar uten forstyrrelser fra motparten. Utspillet fra vest er hjerter 2, 5, 10 og ess.

Hvordan ville du spilt kontrakten herfra?

I lukket rom stoppet Flekkefjord i 4spar som ble vunnet med 11 stikk. Men som vi ser hadde Lyngdal større planer. Har du funnet din plan for mulig hjemgang?

Jeg ville spilt ruter ess og spar ess fulgt av spar til kongen for å sikre meg mot knekten fjerde hos øst. Aktuelt så følger begge motspillere.

Da tror jeg beste spilleplan er å fortsette med liten hjerter.

Grunnen til dette er at knekten kan være nyttig senere. Hvis øst ikke har mere hjerter og kaster et kort stikker du med ess, tar ut trumfen og spiller liten hjerter. Nå er sjansen for hjemgang en skvis. Spiller du knekten og øst kaster et kort har du spilt deg i en trang posisjon. Lar du knekten seile til damen kan øst få en stjeling og stikker du med kongen har du plutselig to tapere i hjerter.

Hvis øst følger med hjerter tar du finessen med nieren.

Hvis vest trumfer vil han sitte litt trangt i det med bare minorkort å spille tilbake. Hvis kortene er slik at tilbakespillet ikke gir tilbake et stikk vil det likevel være en god mulighet til å sette opp en skvis hvis en motspiller holder kløver og ruter. Den siste hjerteren får jeg uansett trumfet hos blindemann.

Men aktuelt var spillet som dette

Vest kunne ikke trumfe hjerter 9. Dermed ville fortsettelsen vært hjerter ess og hjerter til trumf, ruter til trumf og når vi nå tar trumf oppstår følgende posisjon

Vest er skvist når syd tar for spar 10 og 13 stikk noteres!

Den aktuelle spillefører tok for ruter ess i annet stikk fulgt av spar til kongen før han spilte hjerter knekt til dame, ess og trumf.

Nå var Boye Brogeland i vest innspilt, men han fortsatte med kløver knekt.

Spillefører tippet feil og endte opp med en kløvertaper etter å ha vunnet med kongen og satset på kløverfinessen senere i spillet.

Hvem sier bridge er kjedelig, dette var virkelig et spill med spenning i flere faser.