Så nært, men akk så fjernt

Nok en gang er vi ute og spiller med- og mot disse robotene på BBO. Underholdende, men akk så frustrerende fra tid til annen.

Denne gang er det utgang på menyen, selvsagt ikke uten utfordringer

Jeg ble som SYD spillefører i 4ª og vest spilte ut kløver konge. Øst stakk over med kløver ess og spilte ny kløver til damen hos vest som fortsatte med nok en kløver.

Typisk, det er ikke vanskelig å skjønne at øst har skumle planer om å stjele den tredje kløveren. Kan vi gjøre noe med det da tro?

Jeg fant ut at beste sjanse var å treffe øst med D 10 x i trumf. Jeg trumfet derfor med spar ess, øst kastet en ruter. Så spilte jeg spar til nieren. Den vant og neste trekk var ruter til damen fulgt av spar til knekt – dessverre kastet vest en kløver.

Vel, det var da ikke helt over enda selv om det nå kunne se ut som motspillet måtte vinne et stikk i trumf og et i hjerter.

Fortsettelsen ble derfor ruter til damen, spar til kongen. Nå tok jeg for ruter konge og posisjonen var blitt denne.

Kløver knekt fulgte og øst kastet en hjerter. Nå spilte jeg spar til damen hos øst som måtte spille hjerter tilbake.

Også var det rett i gjettekonkurransen. Har øst kongen eller knekt i hjerter mon tro?

Det hadde vært gøy å fortalt at jeg la liten, men jeg gjorde feil og la hjerter dame. Vest kom på med kongen og esset vant stikket, men øst måtte få det siste for hjerter knekt og en beit.

Au au au, så nært, men akk så fjernt.

Den våkne leser ser kanskje feilen i motspillet?

øst skulle kastet en hjerter da blindemann trumfet den tredje kløveren med spar ess. Den fjerde ruteren må han beholde som frikort til senere i sluttspillet, men det var jo ikke så enkelt å se allerede i tredje stikk.