En liten spilleprøve

Denne spilleprøven dukket opp mot slutten av årets NM Monrad Lag. Den er mest for de litt urutinerte hvor et poeng dukket opp allerede i første stikk, la oss se om du følger med

2 ruter var multi og fortalte om en svak hånd med minst 5-kort major, redoblingen fra øst ba makker melde sin farge.  Det er lagturnering og oppgaven er å vinne kontrakten.

Utspillet fra vest var spar knekt, nå kan du overta. Har du en plan?

Her må du være våken, hva er risikoen for å mislykkes?

Hvis du teller stikk har du spar ess, hjerter ess, 5 stikk i ruter og ess-konge i kløver. Det gir 9 totalt, så hva er problemet?

Det frister da å legge liten fra blindemann i første stikk for å bygge spar dame til et overstikk? Hvis du i tillegg får med stikk for kløver dame kan du vinne 11 stikk?

Å nei, her er det en stor felle. Hva om øst stikker med spar konge og vrir hjerter. Har vest KD-femte i hjerter har du spilt deg beit!

Jeg stakk med spar ess og spilte ruter konge. Det var nok lurt, kortene så ut som dette

Øst vant med ruter ess og spilte hjerter tilbake. Men nå hadde jeg en enkel vei frem til 10 stikk. Kortene satt akkurat slik at en liten spar i første stikk ville gitt motspillet den sjansen de ønsket, hjerter i vri trekker ut stopperen før ruter ess er spilt ut og kontrakten ville gått 2 beit.

Du var vel våken?