Test deg i utgang

Dagens spill er hentet fra det virkelige liv. Det er en ganske klassisk svung over det hele, la oss se om det er noe problem for deg å løse denne floken

Du har som SYD blitt spillefører i 4 spar og vest starter motspillet med kløver, øst vinner med kløver ess og spiller kløver dame tilbake som du trumfer.

Spar fra hånden trekker kongen fra vest som spiller ruter, den løper til din dame. Du fortsetter med spar og nå kaster vest en kløver, øst lasjerer slik at damen hos blindemann vinner stikket.

Hva spiller du videre?

Utfordringen er at du ikke kan spille trumf uten å løpe i risiko for å bli kortet. Øst stikker neste trumf og spiller kløver tilbake som du må trumfe på hånden. Dermed vokser det frem et trumfstikk hos øst.

Løsningen er at du må spille de røde vinnerne først, men i hvilken rekkefølge?

For å lykkes må du kunne hente to stikk i hjerter før du lar ruterfargen løpe fra blindemann. Det betyr at øst må være utstyrt med minst 2-2 i de røde fargene.

Du tar derfor hjerter dame, hjerter 10 også spiller du ruter fra topp.

Det var riktig medisin, kortene så ut som dette

Øst kunne nå velge om han ville stjele ruter tidlig eller sitte over. Hvis han stjeler vil syd stjele over og fortsette med hjerter. Øst vil dermed kun vinne for spar ess.

Hvis øst kaster hjerter og kløver på ruterstikkene vil de øst og syd sitte igjen med to trumf hver og på samme måte vinner øst kun for spar ess.

Hvis du som spilleførere spilte 4 runder hjerter ser du at øst vil kunne trumfe med sin lave trumf og beite kontrakten.

Dette var vel lett for deg?