Et lite basketak på 5-trinnet

Et av de mest krevende elementene i bridge er når motparten er aktive i meldingsforløpet og du må ta en avgjørelse på hvor langt du skal være med.

Fra en treningskamp kommer dette spillet hvor du får prøven, på 5-trinnet. Scoringsformen er IMP.

Du har en god hånd, dessverre hoppet syd til 5 hjerter selv om NS er i sonen og du utenfor. Hva tenker du er beste melding videre her da?

Har makker noen honnører i minor spiller du både 12 og 13 stikk, men det kan også være slik at du ikke har mer enn 10 eller 11 stikk. Det er litt gjetting. Du håper NS er vel besatt i hjerter og at makker derfor tilbyr noen fine kort, men sikker kan du ikke være.

Den aktuelle spilleren hoppet til 6 spar, som må sies å være en fair sjanse. Dessverre satt kortene slik

Ruter i utspill ga ikke stort håp, en vinnersjanse var at ruter konge satt hos nord så den ble sluppet. Dermed hentete motspillet ruter konge, ruter til stjeling og et stikk i kløver.

Det var et alternativ å spille på aktuell sits i ruter, men K kn i kløver hos syd. Men det hadde heller ikke gitt hjemgang denne gangen.

Det ble en skikkelig blink å hoppe til 5 hjerter med en relativt sterk hånd i syd. Vest trodde kortenes å annerledes ut og heldigvis satt kortene denne gangen slik at kontrakten gikk beit. Som vi ser ville 5 hjerter gått 2 beit, men det var vel aldri et tema for vest å doble den kontrakten?