Zia og tullegranden

Ja så får vi nok en titt på selveste ZIA og en meldestil jeg ikke synes det er like lett å forstå seg på. Som en av verdens ledende spillere burde ZIA kanskje holdt seg til standard meldinger, han får da nok av stikk uansett!

Fra en parturnering hvor han spilte med en sterk makker kommer dette spillet, la oss se hva du ville gjort

1NT var 15-17 poeng. 2ruter var multi og fortalte om en langfarge i hjerter eller spar. Makkers første dobling er minst invitt til utgang og redobling fra øst ba vest melde sin farge. Makkers dobling av 2 spar var straffedobling.

Står du med eller har du dårlig samvittighet for å ha et ess mindre enn du har lovet?

Zia fikk kalde føtter, han hoppet til 3NT. Det var ikke akkurat blink da kortene var fordelt som følger

2spar doblet ville vel gitt 5 sonebeit for 1400 til Zia. Makker hadde nok sett disse grandåpningene i gunstig sone før så med sine 15 poeng ble 3NT vurdert som høyt nok!

Med begge minorkongene riktig plassert var det en armstrekk av en spilleføring frem til 13 stikk for 520. Det blir det ikke noe særlig score av på et spill hvor du nok helst ville spilt 6 ruter.

Det er fint å se at den usikkerhet han gir makker ved å åpne 1NT på alt fra 5 til 17 poeng også kan slå ut i dårlige spill. Men det er vel prisen for å ha høy underholdningsverdi – du betaler ut noen dårlige spill fra tid til annen!