Champions Cup | Prøv et motspill

Lars Arthur representerer Norge i Champions Cup 2019

Studentenes BK vant lagfinalen og er dermed årets norske innslag i champions cup som spilles i Romania. På laget spiller Lars Arthur Johansen, Tor Eivind Grude, Christian Bakke, Håkon Kippe, Kristoffer Hegge og Petter Eide.

I Champions Cup samles cupvinnerne fra de beste Europeiske nasjoner (rangert fra siste EM). Dette er en fin turnering hvor du normalt møter flere av verdens sterkeste spillere. I år er det et blandet felt med noen veldig sterke lag og noen med et godt innslag av nye spillere.

Hjemmeside for mesterskap med resultater

Studentene startet med en fin seier over Sverige i første kamp. I deres kamp ble dette spillet uavgjort, men la oss se om du kunne gjort en forskjell hvis du fikk dette motspillet i oppgave:

Som vest syntes du det kunne være muligheter å satse på en dobling av 4hjerter, det var alle enige i. Du er offensiv og starter motspillet med en LITEN kløver, makkers dame vinner stikket, spillefører følger med kløver 6.

Spar knekt fra makker trekker 5 fra spillefører og du trumfer. Hvordan spillere du dette motspillet videre?

Det er viktig å tenke seg litt om. Meldingene har gitt deg noen hint på hvordan kortene sitter og det må du utnytte.

Det er vel rimelig sikkert at spillefører er fri for kløver etter at makker har støttet til 4kløver.  Videre støttet da syd ruterfargen på 4-trinnet, da har han vel 3- eller 4-kort ruter?

Det betyr at din makker kan ha en stjele mulighet i ruter. Med trumf ess som inntak burde du derfor vri ruter. Hvis makker følger første runde, går du opp på hjerter ess i neste og spiller ny ruter.

Det var akkurat det som skulle til, kortene var som dette

Makker kunne stjele andre ruter og spilte spar tilbake til nok en stjeling hos deg. Det betydde 2 beit og 500 i protokollen på et spill de fleste vant utgang hos motparten.

Hadde du prøvd å ta for kløver ess ville spillefører trumfet og spilt trumf. Nå får du bare for trumf ess, spillefører løser selvsagt ruterfargen etter at du var renons i spar gir fordelingen seg ganske enkelt for en dyktig spillefører.

Jeg tror du skulle spilt ut ruter etter disse meldingene, men det er selvsagt en mulighet for at makker ikke har mer enn 1 trumf slik at kløverutspillet må til for å beite. Bridge er sannelig ikke lett!