Hva skjer her da tro?

Det hender jeg lurer litt på hva som skjer rundt bordet når meldingene tar overraskende veier. Dette spillet fra en turnering med IMP var vel slik, hva i alle dager er det som skjer her tro

Vest åpner med «Halles» 2 kløver, det betyr en hånd på minst 20 poeng. Makker har til å hoppe rett i 4hjerter selv i rød mot hvit sone, ganske modig med en spiller som har halvparten av honnørpoengene i bakhånd.

Hva gjør du nå da vest står på med 5 spar?

Vel, jeg tror du nå bør begynne å lukte lunta. Hvis makker skal ha til en saklig 4hjerter i rød sone blir det ikke så mange poengene igjen til vest. Her må det være en aldri så liten bløff på gang. Tror du ikke vest har en skikkelig lang spar og lite honnørpoeng?

Var du tøff så avslørte du bløffen og meldte 6 hjerter, det ville vært lurt da kortene så ut som dette

Det spørs om vest ikke brøt noen bridgelover med sin Halles åpning. Det må nok være noe flere honnørpoeng hvis det ikke blir forklart at man telle stikk og ikke honnørpoeng.

Syd vinner 13 stikk med hjerter som trumf. øst blir skvist i minorfargene, det ordner seg automatisk når du henter vinnerne.

Men hvis du i stedet telte antall ess og konger så doblet du kanskje 5 spar? Den kontrakten går en liten beit for skarve 100 til dere.

Normalscoren burde vært 6spar doblet – 2, men uforholdsmessig mange fikk lov å spille 4 eller 5 spar doblet. Det var kanskje ikke så lett likevel?