3 divisjon | Geir Hoff ristet på hodet – av seg selv

Geir Hoff

3 divisjon avdeling F ble i helgen arrangert i Førde. Og når du er i Førde møter du alltids en Hoff eller to. Denne gangen var intet unntak, Geir Hoff kjemper som vanlig om opprykk og sendte meg dette spillet hvor han noe oppgitt innrømmer at han satt og tenkte på noe helt annet enn å spille motspill mot 3NT.

Resultat 3 divisjon avd F – Førde

Geir kunne se følgende

Et naturlig meldingsforløp førte motparten opp i 3NT og den kontrakten kunne Geir ha ambisjoner om å beite, i alle fall etter at makker starter motspillet med hjerter konge!

Med lavt kort som styrke var det ikke så lett å kaste svakhet for å få makker til å vri spar, Geir fulgte uansett med hjerter 2 og spillefører med hjerter 6. vest spilte hjerter 5 tilbake til Geirs knekt og nieren fra spillefører.

Rutine kan være en farlig vane, på dette spillet tok autopiloten over og Geir tråkka på kontrakten. Ser du hva som skjedde?

Geir fortsatte med hjerter, men da gikk toget når kortene så ut som dette

Spillefører vant med hjerter ess. Men hadde nå sine 9 stikk ved å presse ut ruter ess. Geir kunne hente sine to ess, men spillefører vant 5 stikk i kløver, 3 i ruter og hjerter ess for 9 totalt.

Du ser vel hva jeg mener med autopilot. Det å spille tilbake makkers farge var en felle. Geir skulle heller angrepet sparfargen mens ruter ess var intakt. Det gjør han best ved å spille spar ess fulgt av spar (hvis makker legger knekt). Evt vri spar dame for å være helt sikker. Da har han satt opp beiten med to stikk i spar, to i hjerter og ruter ess.

Du gikk vel ikke i samme løype som Geir?