Ikke særlig lurt

Whimbly (NZ)

Av og til er motparten i hardt vær etter at en tøff opplysende dobling i sonen har truffet gode kort hos åpners svarhånd.

Fra det Australske sommer mesterskapet for lag kommer dette spillet hvor den internasjonale spilleren Whimbley ikke helt fulgte læreboka.

Vest kunne latt være å doble etter at makker hadde passet i åpning, men jeg liker å være aktiv selv og liker den stilen.

Men hva med nord. Han har riktignok 11 poeng, men bare lavhonnører og en 5-kort sparfarge. Han tok en sjefsavgjørelse at motparten var ute på tur og la frem en blå-lapp i stedet for å melde sparfargen.

Det er kanskje greit, men når øst melder hjerter så blir det ganske vilt å straffedoble med Dxx i trumf uten særlig med stikk i sidefargene. Dette synes jeg er en dårlig vurdering.

Syd trodde nord hadde for sin melding og spilte ut hjerter konge. Spillefører vant med ess og spilte kløver knekt rundt til ess. Syd fortsatte med hjerter og dermed handlet det bare om overstikk for spillefører. Det hele endte faktisk med 9 stikk for + 580 til ØV.

Spar i utspill kunne holdt spillefører på 7 stikk, men nå ble det en aldri så liten krise når overstikkene kom på. Fult fortjent spør du meg etter en slik spekulativ og sjansebetont dobling.

Ved det andre bordet spilte NS 3 spar med 9 stikk for 140, det ga 12 imp i protokollen.

Whimbley er en av de mest lovende spillerne fra New Zealand og vant blant annet prisen for årets beste spilleføring som ble utdelt av IBPA rett etter VM. Han kommer nok til å bite godt ifra seg neste gang jeg bakspiller, men på dette spillet får han tåle litt ris.