Kaninen dribler på Nærbø

Geir "kaninen" Brekka

Mona Lindstrøm og Geir «kaninen» Brekka vant Nærbøgiganten 2019 etter solid spilling. For litt siden fikk vi se en fin spilleføring av Mona, i dag er det makker kaninens tur.

Det er ikke alltid det lønne seg å melde inn på knapper og glansbilder. På dette spillet fra Nærbøgiganten fikk Geir «kaninen» Brekka vist frem hvordan man straffer aktive innmeldinger. Kortene ble som en åpen bok for en spiller av kaninens kaliber.

Kaninen ble som SYD spillefører i en spennende kontrakt i 3 NT. Den skarpe analytiker vil se at kontrakten går beit hvis vest spiller ut hjerter eller ruter, det vil ødelegger tempoet i spillet for spillefører. Men vest spilte selvsagt ut kløver ettersom øst hadde vært aktiv i meldingene.

Kaninen lot øst beholde første stikk på kløver dame og da kom det spar 10 i vri som gikk via knekt til ess. Ny spar slapp kaninen til damen på hånden. Ruter til kongen ble fulgt av ruter 10 som løp rundt til damen hos vest. En ny spar ble vunnet med kongen.

Nå var sitsen som en åpen bok for kaninen. Øst var markert med 4-3-5-1. Hjerter ess ble innkassert før en kløver gikk til knekt, øst måtte kaste hjerter. Men på kløver ess kom vest i skikkelig knipe. Han måtte holde på spar og ruter og dermed slapp han sin siste hjerter (kongen).

Posisjonen var blitt denne

Kaninen gjør ikke feil i slike posisjoner, han fridde seg selvsagt med spar. Vest vant på spar 8, men måtte spille ruter tilbake som ga kaninen det niende stikket i ruter for hjemgang.

Det var bare 2 av 16 bord som noterte 600 på dette spillet på Nærbø!