Bridgefestival | Griper du sjansen?

Dette spillet er hentet fra NM Monrad Lag hvor spillefører måtte ta et tidlig valg i spilleføringen. La oss se om du griper sjansen.

Etter en overføringssekvens tok meldingene litt av. øst sin 1 hjerter melding var opplysende dobling og nå gikk resten litt over stokk og stein frem til 4hjerter som skulle spilles av SYD.

Utspillet fra vest er hjerter 8, nå kan du ta over. Hvordan ser du for deg at du kan vinne 10 stikk på dette spillet?

Jeg tenker det finnes to reelle muligheter for å vinne kontrakten. Det enkleste er at vest har hjerter konge, altså tar du finessen og krysser fingrene. Går det greit kan du ta ut trumfen og vinner kontrakt med kun 3 tapere i ruter.

En annen mulighet er at du tar hjerter ess og håper kongen faller singleton fra øst. Ikke store odds, men absolutt mulig.

Men så kommer den sjansen som jeg tror er mest spennende, du spiller på hjerteren 2-2 hos motparten samt at ruterfargen blokkeres. Og slik satt det faktisk på det aktuelle spillet, kortene så ut som dette

Du vinner utspillet med hjerter ess, tar for ess-konge i spar fulgt av kløver ess-konge og kløver til stjeling. Spar til stjeling følges så av kløver til stjeling.

Posisjonen har blitt denne

Nå spiller du hjerter og øst kommer inn på kongen. Øst kan ta for sine to honnører i ruter, men må spille kløver eller spar tilbake slik at spillefører kan trumfe på en hånd og kaste rutertaperen på den andre.

Vest kan heller ikke stikke over ruterhonnørene til øst, da vokser knekten til stikk.

Var du på høyden eller gikk du for finessen?