Parfinalen 20-22 sept| Storefjell inviterer og slår på stortromma

Det nærmer seg et av høydepunktene i Norsk Bridge – parfinalen. Dessverre går den i år samtidig som NBF sender 3 landslag til VM, men arrangørene har ikke tenkt å legge seg ned og gråte av den grunn.

Det er et flott opplegg våre parfinalister møter, og det er lagt til rette for at bakspillere skal få en god opplevelse med sideturneringer og egen juniorleir! Det er en driftig arrangør som har lykkes i å hente inn flere sponsorer og virkelig ønsker å lage parfinalen til en fest.

Besøk hjemmesiden for mer info.

Jeg tok en rask titt på kvalifiserte makkerpar. I skrivende stund er kun de kvalifiserte fra den enkelte krets satt opp, det vil komme noen sterke makkerpar inn via kvalifiseringsplassene på bridgefestivalen.

Skal jeg la «kjøttvekta» avgjøre vil favorittene være Christian Bakke – Tor Eivind Grude, Svein G Karlberg – Kurt O Thomassen, og Lasse Aaseng – Tom Johansen. De er alle samspilte makkerpar med spillere som hver for seg tilhører eliten i Norge. Det vil være overraskende hvis ikke disse melder seg på i medaljekampen.

Men jeg synes det er gøy hvis favorittene blir utfordret. Det hadde vært gøy hvis noen av outsiderne Geir Hoff – Geir Hjelmeland, Gunnar Harr – Dagfinn Kristiansen eller Fredrik Helness – Martin Andresen spilte seg inn i medaljekampen.

Da Alf og Stian Andersen ble Norgesmestere i 2018 kunne de vise til følgende

Alf Andersen vant sølv i 1989, det ble gull i 2018
  • De fikk minus på 56 av 159 spill
  • På 15 av spillene fikk de mindre enn 10 % score
  • På 5 av spillene fikk de «rein» bunn
  • 5 av spillene fikk de «rein» topp
  • På 27 av spillene hadde de over 90 % score

Det betyr at du tåler en del dårlige spill, du må bare vite at det er en lang turnering og sørge for å hente maksimalt ut fra hvert spill. Av og til er 30 % score en seier hvis alternativet er 5%!

Parfinalen er som å løpe maraton, det gjør vondt når du får en dårlig runde mot slutten av første spilledag, men da er det bare å vite at det vil komme minst 5 slike til!

Lykke til alle sammen