Nationals | Et gnistrende motspill

John Kranyak

Kranyak-Demuy er to sterke Amerikanske spillere fra den «nye» generasjonene som vi ser nå er i ferd med å overta etter Hamman og de gamle gutta.

Fra Round of 32 i årets Spingold lagturnering som ble arrangert i Summer Nationals i juli har jeg hentet dette motspillet signert de nye Amerikanske mesterspillerne. Jeg må si det trakk godt på lattermusklene som bakspiller. Spillefører og offer var den svenske verdensmesteren Fredrik Nystrøm.  

Kranyak startet motspillet med spar 6. Nystrøm trodde ikke det var fra damen så han stakk med spar ess fulgt av hjerter 6 fra blindemann. Demuy var iskald og la i damen og det forledet Nystrøm til å plassere esset hos vest, han la derfor liten fra hånden. Øst fortsatte med spar som Nystrøm vant med kongen fulgt av en hjerter til stjeling.

Nå var spillefører litt innspilt hos blindemann og valgte å spille ruter ess, ruter konge og ruter knekt. Øst trumfet den siste og vridde en liten kløver.

Husk at syd enda ikke har sett hvem som har hjerter ess så han tror det er hos vest. Dette utnyttet motspillet til det maksimale da Kranyak stakk med kløver konge, tok for trumf dame og spilte kløver 9 tilbake!

Nok en gang bommet spillefører da han ba om liten og øst vant med kløver knekt. Han tok for hjerter ess og de to siste stikkene gikk til vest med trumf 10 og kløver ess.

Det hele endte dermed med 3 beit i en kontrakt spillefører kunne vunnet ved å legge liten hos blindemann på utspillet!

Selv om det ser ut som Nystrøm spilte kortene sine dårlig må jeg si jeg har forståelse for deler av valgene. Han ble satt på prøver i nesten hvert stikk og kom på bakbeina. Det kan skje den beste og mot så dyktige spillere som Kranyak – Demuy vet du aldri hvordan kortene sitter før toget har gått fra perrongen.

Spillet ga 6 imp til det Amerikanske laget etter at nord spilte hjem 9 stikk i ruter ved det andre bordet.