Marit Sveaas IBT | Finner du det 12.stikket

Dette spillet dukket opp vel halveis i årets Marit Sveaas IBT. Da var det viktig å være nøyaktig i spilleføringen. La oss se om du får det til?

Etter en stayman-sekvens fulgt av at syd viste frem 5-kort ruter valgte vest å spille ut spar 6 som var «invitt». Den gikk via ni, 10 og konge.

Nå ser dette ganske dødt ut med 5 stikk i kløver, 4 i hjerter og 2 i spar for 11 totalt. Men se hva som skjer når du tar disse stikkene.

Fem runder kløver følges av hjerter ess, hjerter dame og hjerter til kongen. Posisjonen har blitt denne

Hjerter 6 spilles fra blindemann, øst må kaste en ruter og syd kaster ruter 10. Men hva skal vest gjøre?

Hvis vest kaster ruter følger ruter, vest kommer inn men må spille tilbake. Spiller han 8 trekker knekten fra blindemann damen hos vest og syd vinner de to siste på K 7. spiller vest liten spar følger blindemann med liten og øst kan velge om syd skal få på syveren eller om han skal hive innpå damen slik at knekten tar stikket i stedet.

Hvis vest kaster spar ber spillefører om spar knekt fra blindemann, åtteren faller fra vest og spillefører får sine to stikk i spar for 12.

Du klarte vel den? Jeg er usikker om noen fikk det til i turneringen, men helt umulig var det vel ikke for landets beste spilleførere?