Marit Sveaas IBT | Kaninen stjeler poengene mine

Fra innspurten av Marit Sveaas IBT kommer dette spillet hvor Geir «kaninen» Brekka fikk tatt innersvingen på oss.

I fjerdehånd er ikke noe poeng i å sperreåpne, 2 hjerter fra meg fortalte om en god 6-kortfarge og ca. åpning i styrke. Kaninen gikk frekt innpå med 2 spar og da klarte ikke noe av oss å melde noe mer, selv om det er spill for minst 9 stikk i hjerterkontrakt.

Hjerter knekt i utspill vant jeg med kongen og fortsatte med hjerter ess og hjerter dame som Terje trumfet med åtteren. I neste stikk var Terje flink og vridde LITEN ruter, liten, 10 og konge. Kaninen fortsatte med spar ess og ny spar til Terjes dame.

Ruter dame trakk ess som jeg trumfet med kongen. Nå fridde jeg meg i hjerter som kaninen trumfet. Han trakk en trumf til og posisjonen hadde blitt denne

Kaninen er kjent for å finne ut av sitsen, noen han selvsagt gjorde denne gangen da han fortsatte med en liten kløver fra hånden, liten, 8 og 9.

Spiller jeg hjerter trumfer kaninen og Terje vil være skvis i kløver og ruter. Jeg måtte derfor spille kløver tilbake for å gi Kaninen sjansen til å gjøre feil.

Men han gjorde selvsagt riktig og la liten kløver, Terje måtte i med kongen og bordets ess vant stikket. Kaninen kunne så hente sitt syvende stikk på kløver dame og notere 1 beit for -100. Det ga kaninen hele 53 av 61 mulige plusspoeng da salen spilte delkontrakt i hjerter ØV for 140 eller 170 i score.

Kanskje jeg skulle doblet 2 spar, men det er lett å si i etterkant. Vi kunne også hentet 2 beit i kontrakten ved å spille ut en liten ruter. Men det var egentlig ikke en reell mulighet og blir bare skrivebordsbridge.