Tenker du for avansert

Dagens spill er ikke for den sterkeste ekspert, men det kan være til god nytte for den som er i ferd med å etablere seg som turneringsspiller.

Da spillet dukket opp i en turnering ble det gjort feil ved bordet.

4 spar er ikke en dum kontrakt, her har du mange muligheter. Vest starter motspillet med ruter 4, liten fra blindemann, knekt fra øst og ditt ess.

En rask opptelling viser en taper i ruter og minst to tapere i hjerter. Ser du noen hinder på veien før du planlegger videre spill?

Det er to viktige ting å passe på. Det første kan det være en ruterstjeling slik at vi burde ta ut trumfen. Den neste er at vi burde planlegge å spille hjerter to ganger fra blindemann. Det er teoretisk mulig at vest har et av honnørene og da må vi spille forsiktig.

For å løse dette spiller du spar dame, spar til konge og spar ess. Nå ber du om hjerter fra blindemann, skulle vest hente frem en honnør over din dame kan du stikke over ruter 10 med damen for å sikre deg inntak for å spille nok en hjerter mot hånden.

Kortene så ut som dette

Man skulle tro det meste ville gått bra denne gangen, men den aktuelle spilleførere glemte at øst hadde åpnet og tok bare to runder trumf før han spilte ruter. Øst vant med kongen, tok for ess-konge i hjerter og spilte ruter som vest kunne stjele.