Myrabeiten | Våkent motspill – og spilleføring

Motspill kan være krevende. La oss se om du er på hugget, det er midt på natten og Myrabeiten er godt i gang i et samfunnshus rett utenfor Arendal.

Du er vest og dette er hva du ser

Syd har åpnet med 15-17 grand , det er parturnering. Kløver 4 i utspill er «norsk», spillefører prøver knekt og makker vinner stikket med damen, spillefører følger med åtteren.

Makker fortsetter med kløver 6, spillefører stikker med ess.  Er du med så langt?

Spillefører fortsetter med spar til kongen og ber om ruter fra blindemann, makker kaster en spar og spillefører prøver damen, du vinner med kongen.

Ja så tar du dine to kløverstikk med K 10, men spillefører tar resten av stikkene, kortene så ut som dette

Du har vel sett det?

Det var viktig å følge med allerede i annet stikk. Da makker spilte tilbake kløver 6 og spillefører gikk opp på ess luktet det vel gammel kaffe lang vei.

Du avblokkerte selvsagt KLØVER 10. Det er rimelig sikkert at spillefører har E8 blokk i kløver og at du virkelig traff blink med utspillet. Hadde du vært våken ville det blitt en beit.

Men hva så med spillefører, var det ikke litt «slurv» der i gården også?

Joda, spillefører kunne tatt høyde for den aktuelle sitsen ved å spille HJERTER til kongen i tredje stikk. Når så øst ikke følger ruter skal spillefører bytte fot, stikke med ruter ess og spille spar til tieren.

På den måten blir det 4 stikk i spar, 3 i hjerter, 1 i ruter og 1 i kløver for 9 totalt.

Det er selvsagt ikke noe stor sjanse for at øst er renons i ruter og at vest har Dknx i spar, men er du på høyden spiller du kortene sånn.

1 Comment

  1. Men Nils. Det må da strengt tatt være mer lønnsomt å bare legge seg på 1 bet når MTH ikke følger ruter, i stedet for å spille spar til tieren? Du spiller parturnering og ser alle andre er i akkurat samme kontrakt og at kløver ser nokså naturlig ut ved alle bord.

    Jeg tror det er odds-on å legge seg på 1 bet selv i lagkamp.

Kommentarer er lukket.