Marit Sveaas IBT | Tor Helness spiller kortene

Jeg var så heldig at jeg fikk være med på spill-gjennomgangen med Tor Helness etter lørdagens spilling i Marit Sveaas IBT. Han er et unikum med analyser de fleste av oss andre kan se langt etter.

Midt i analysen dukket dette spillet opp som jeg trodde var en kjedelig 3NT med 9 stikk, men neida.

10 stikk, rett opp og ned, var Tors kommentar. Se bare her

Kløver i utspill fra vest var vel ikke akkurat uheldig for mesterspilleren, men det var fortsatt ikke rett frem til 10 stikk. Tor vant første stikk med kløver 9 og fortsatte med spar til 9 og dame. Kløver i retur vant han med kløver konge.

Nå ville vel de fleste av oss prøvd seg med nok en finesse i spar, men se hva som da skjer når øst stikker med kongen og spiller kløver. Da forsvinner det tiende stikket som er hjerter knekt før motparten får tatt for hjerter dame og kløver.

Tor forutså at vest var den farlige hånden, han slo derfor om og spilte LITEN HJERTER. Vest kunne stikke med damen, men angrepet i kløver vant Tor med ess og nå kunne han ta finessen i spar. Øst kom inn på spar konge, men kunne ikke nekte Tor 2 stikk i spar, 3 i hjerter, 2 i ruter og 3 i kløver for 10 totalt. Den spilleføringen var verdt 90 % score.

Det er så lett, men likevel så vanskelig. Vi får bare se og lære.