Marit Sveaas IBT | Er du med i meldingene?

Det kan være et spennende spørsmål hvorvidt man skal gå inn i meldingene eller ikke. Hvis du velger å melde inn kan det av og til være flere muligheter, dette var et slik spill.

Du er i rød mot hvit sone og sitter på et av lederbordene i Marit Sveaas IBT. Motspillere er landslagsparet Gunn Helness-Ida Wennevold.

Som øst ser du følgende

Meldingene går

Da kommer 1000-kroners spørsmålet, har du til å melde inn og evt hva?

Dette er en klassisk posisjon. Makker ville doblet opp med åpningshånd og 4-kort hjerter. Vi vet derfor at makker enten er svak og mulig har 4+ i hjerter, eller har en åpningshånd han ikke kan doble eller melde inn med.

Spørsmålet er så hvordan dette kan se ut. Hvis makker ikke har hjerter kan du være rimelig sikker på at motparten spiller flere stikk i hjerter enn i spar.

Jeg valgte derfor å si pass! Det ble blink, kortene så ut som dette:

Utspillet fra Terje var hjerter til min konge og ess. Kløver i neste stikk vant Terje med ess og vridde spar 10 til 4, knekt og konge. Spillefører prøvde seg med spar dame, men nieren falt ikke og vi fikk to stikk i trumf, kløver ess og hjerter knekt for 9 stikk og 140 til NS.

Det ga oss hele 53 av 61 plusspoeng da flere hadde balansert i siste hånd og hørt syd gjenmelde 2hjerter hvorpå halvparten av bordene kom i utgang.

Det er altså ikke alltid du skal melde, selv i parturnering!