Krutt i kortene i EM

Allerton-Jagger kom inn på det Engelske landslaget til EM i 2018 og gjorde en god figur da laget kvalifiserte til VM. De stiller med samme lag og nå har de spilt seg frem til sluttspillet i EM lag.

Fra kvartfinalen kommer dette spillet hvor de både hadde flaks og var dyktige. På de 4 første spillene hadde lagene omsatt for 40 IMP og lå likt.

Følg EM på Mesterskapssiden

La oss gi deg en meldeprøve, hva ville du meldt med følgende kort:

Nord åpner med 5 kløver, ingen er i sonen. Melder du inn eller blir det en forsiktig pass?

Disse posisjonene er vanskelig, men det kan være det lønner seg å være litt forsiktig. Du har selvsagt mange stikk på din hånd, men hvis du melder inn vil makker så ofte løfte til slem de gangene han har nok kort til at det står utgang.

Kortene så ut som dette

Meldingene gikk som følger:

Syd var ikke sikker på hvilken farge nord var renons i og gjettet spar. Spillefører tok finessen og fikk kastet kløvertaperen, men kunne ikke løpe ifra to tapere i ruter slik kortene satt. Dermed ble det 100 til det Engelske laget.

Ved det andre bordet tok meldingene en annen vending:

Nord valgte den saklige åpningen på 1-trinnet og dermed slapp Jagger innpå med en sperremelding. Allerton fulgte pent opp og presset til 5-trinnet. Personlig synes jeg Kalita’s 6 kløver er grusom og heldigvis fikk den som fortjent da den ble doblet.

Motspillet var nøyaktig. Øst spilte ut hjerter ess og vridde til spar. Vest tok sine to stikk i spar og en tredje spar kunne øst stjele. Dermed ble det 3 beit og 500 til det engelske laget og en perfekt start på kvartfinalene i EM med 12 imp i protokollen. <