Nordisk | Test deg i utspill

Midtveis i nordisk mesterskap var en tung periode for det norske laget i åpen klasse. Motparten fant motspill, meldte utganger og gjorde mye riktig mot oss samtidig som flere av våre valg kom feil ut.

La oss teste deg om utspiller på dette spillet, du er VEST og har følgende hånd

Meldingene går som dette

Nord har krevd til utgang og spurt på fordeling, syd har fortalt om 13-15 poeng, 7-kort hjerter og 0-1 ruter. Ess eller konge i spar og minst 5 kontroller (ess=2, konge=1 og © dame = 1).

Hva spiller du ut?

Du kan være rimelig trygg på at nord har kontroll på at sluttkontrakten har en fair sjanse. Ettersom du selv ser ned på 3 kontroller er det lite sannsynlig at NS mangler flere nøkkelkort. Og ettersom du har doblet kløver må den fargen være i orden for motparten.

Jeg håper du velger ruter i utspill, kortene så ut som dette

Det var en glimrende slem NS. Kontrakten vinnes hvis ikke spar knekt sitter fjerde imot, eller at vest spiller ut noe annet enn ruter. Ganske gode odds, men altså ikke nok denne gang.

Nord hadde god kontroll. Syd måtte minst ha 5 kontroller og da han ikke kunne melde cue-bid i ruter måtte han minst ha ess eller konge i kløver.  Når han samtidig vet at makker har spar konge blir dette en spennende kontrakt.

I nordisk mesterskap meldte 3 av 6 bord slem, to gikk beit og det var begge bord i kampen mellom Norge og Finland.