IMSA | En morsom åpningsmelding

Terje Aa

Terje Aa og Allan Livgård har spilt noen år sammen og kan allerede se tilbake på en god samling med fine resultater både i Norge og Internasjonalt. De spiller på Norges landslag og da var de selvfølgelig på plass når IMSA arrangerte World Masters Championship i Kina.

Du kan få kortene til Terje Aa som Vest, syd åpner med pass så er det din tur.

Du er i gunstig sone, har du til en åpningsmelding og i tilfellet hvilken?

Terje og Allan har byttet litt rundt på meldesystemet. De har innført svake grander i gunstig sone og Ekrens 2 ruter. Men på dette spillet kom det en skikkelig morsom variant.

Terje åpnet med 2 spar på singleton konge!

Det var en konvensjonell melding og fortalt om minst 5-5 i hjerter og en minor, under åpning!

Det ble skikkelig blink da kortene så ut som dette

Allan hoppet selvsagt til utgang og fikk spille den i fred. 10 stikk kunne ikke motspillet stoppe, aktuelt så ble det 11 etter en feil.

Jeg vet ikke om du og makker har avtalt forsvar mot en slik åpningsmelding. Ville en dobling fra nord vært opplysende eller fortalt om sparfarge? Som vi ser ville nord hatt en enklere inntreden i meldingene hvis Terje hadde åpnet med 2hjerter. Det er selvsagt tøft å melde inn i rød sone, men noen ville kanskje meldt inn 2 spar? Det vinnes 12 stikk  i spar kontrakt så det var viktig å holde motparten utenfor meldingene

Ved det andre bordet tror jeg den Nederlandske øst måtte ha glemt å pusset brillene sine, der gikk meldingene som følger

Vest åpnet med 2 hjerter som er en svak hånd med hjerter og en minor. 2 NT sjekket hvor sidefargen var og 3 kløver fortalte om kløver. Nå var det rimelig passivt av øst å ikke melde utgang med EKkn og EK i makkers farger! Men de er kanskje vant til at det i gunstig sone ikke står så bra til med disse sperremeldingene?