IMSA | vi varmer opp med en meldeprøve

En tur innom den himmelske fredsplass

Da er det Norske laget på plass i Kina for å delta i IMSA World Masters. En prestisjefylt turnering hvor 4 av toppnasjonene kjemper i par og lagturnering.

Opprinnelig skulle USA stille i begge klasser, men IMSA arrangeres samtidig som den amerikanske uttaksturneringen til VM. Derfor kommer Frankrike inn i åpen klasse og England i dameklassen.

Lagturneringen

Lagturneringen spilles med en dobbel round-robin, dvs 2 kamper mot hver nasjon. Det er 16 spill pr kamp og RR spilles over 2 dager. De to beste møtes i finale og de to andre i bronsefinale, begge på 48 spill over 1 dag.

I åpen klasse stiller

Frankrike:

Bernard Cabanes, Eric Mauberquez, Christophe Oursel, Michel Bessis, Julien Bernard og NIcolaus Lhuissier.

Norge:

Brogeland, Bakke, Kvangraven, Tundal, Aa og Livgård

Nederland:

Muller, De Wijs, Drijver, Brink, Nab og Drijver.

Kina stiller med et sterk mannskap, men disse navnene er jeg ikke like sikker på 🙂

Parturneringen

Avslutningen på IMSA blir en parturnering over 2 dager. Det spilles 11 runder a 2 spill i hver av de 4 sesjonene, altså 44 spill hver dag.

Et spill fra oppkjøringen

For å komme i gang har vi selvsagt rukket noen sesjoner med trening. Dette spillet er kanskje ikke så spennende, men du kan da få lov til å prøve deg i meldeboksen.

Etter å ha åpnet med presisjonskløver dobler makker opplysende over 3 ruter. Med 20+ ville han normalt meldt 1 hjerter over 1ruter, men litt grei fordeling må vi antar at han har.

Hva ville du meldt i denne posisjonen?

For meg var det 3 alternativer. 3NT, pass og 5 kløver.

3NT slo jeg ifra meg da jeg fryktet det kunne være min hånd ikke hadde inntak til å hente kløverfargen. Med ruter i utspill var jeg helt avhengig av at makker har de riktige kortene.

Pass liker jeg kanskje best i parturnering. På en dårlig dag har vest ruter ess og da kan det vel være 3 ruter spilles hjem.

Jeg ble mest fristet av å hoppe til 5 kløver. Det er litt minus at ruterkongen kommer i blindemann for direkte gjennomspill, men makker har vel normalt minst 3-kort kløver etter disse meldingene?

Det handler om at makker har sine honnørpoeng i konger og ess så blir dette mange stikk, som tenkt så gjort og det gikk greit, kortene så ut som dette

Som vi ser ville 3 NT også gitt butikk.

Legg merke til at ØV sine innmeldinger presset oss frem til utgang. Hvis vest sier pass på 1 ruter tror jeg i blir å stoppe i delkontrakt, kanskje til og med i hjerter da Ulf må hoppe til 2 Hjerter for å vise 16-19 og 5+.