Endelig fikk jeg takk lurven på robotene

Det kan være greit tidsfordriv å spille en «robot-turnering» på internett. Dette er turneringer hvor du spiller med- og mot BBOs bridgerobot. De har etter hvert blitt ganske flinke og fra tid til annen er de nesten umulig å hakke hull på.

Men på dette spillet fikk jeg tatt innersvingen på mr robot, trodde jeg….

4 hjerter ser ikke så veldig greit ut med en taper i spar, to i hjerter og en i kløver. Hadde vest startet motspillet med trumf eller kløver ville jeg ikke hatt noen sjanse, men aktuelt var utspillet ruter 3.

Jeg bommet da jeg ba om knekt fra blindemann, damen fra øst stakk jeg med kongen. Fortsettelsen var ruter konge og ruter til stjeling. Nå fulgte spar konge og spar, øst la liten og da vant jeg med spar ess før nok en spar bragte øst inn på damen. Mr Robot var innspilt og fridde seg med kløver knekt til min dame.

En liten hjerter til knekten førte så til enda et innspill mot Mr Robot som kom inn på damen, den fortsatte med kløver konge som bygde min tier. Hjerter ess fulgte og motspillet fikk sitt tredje stikk på hjerter konge.

Herlig tenkte jeg, vel gjennomført. Men akk, Robot skulle selvsagt hvid på spar dame da jeg ba om kongen fra blindemann.

Jeg SKULLE spilt spar til håndens ess (hvis øst legger i damen får han beholde den).  

Hjerter til knekt setter øst inn i en ubehagelig posisjon. Frir den seg med spar dame beholder den stikket. Neste spar går så til kongen hos nord, posisjonen har blitt denne

Hjerter ess og ny hjerter følger og øst kommer inn på kongen. Men må spille kløver tilbake. Dermed blir det stikk for ess-dame i kløver samt avkast for den siste kløveren på spar 8.