Meldeprøve fra 6.runde NM Lag

Når du spiller siste cuprunde før selveste nm finalen er det viktig å gripe de muligheter kortene byr på, la oss se om du finner du av denne.

Det var en forsiktig spiller i syd. 2 spar er ikke nok på disse kortene. Jeg synes syd skulle doblet responsivt over 2 ruter for så og invitert i den fargen makker melder.  Aktuelt vil makker melde 3 NT og nå vil vurderingen være om man har til å ta ut eller ikke.

4 hjerter var ikke den beste kontrakten. I praksis er det vel trumfen 3-3 man må spille på. Og slik var kortene fordelt. Spar i utspill vant blindemann med ess, så fulgte tre runder trumf fra topp. Spillefører vant dermed 1 stikk i spar, 4 i hjerter og 5 i kløver for 10 totalt og hjemgang.

Etter meldingene er nok 3 NT spilt av nord en bedre kontrakt hvor du har 9 ess så lenge ikke motspillet kan hente beiten i ruter på direkten.

Med en nærmere titt på kortene så vinner du 13 stikk med kløver som trumf. Tre ruter trumfes hos syd og nords spartaper kastes på hjerter ettersom den er fordelt 3-3. Jeg sier ikke du skal melde storeslem på disse kortene, men 6 kløver er det kanskje mulig å nå frem til?