Vinnervilje på Olrud

Andersbakken, Larsen, Evenstad og Fyrun vant Olrud lag 2019

Olrudpåsken er tilbake på turneringskartet etter et par år i dvale. Årets utgave trakk over 150 bridgespillere til den tradisjonsrike oppskriften med parturneringe i to klasser fulgt av lagturnering.

Harald Eide – Håkon Kippe tok seg av parturneringens øverste nivå mens Martin Rian-Arnold Digre vant den åpne puljen. I lagturneringen stakk Evenstad, Larsen Andersbakken og Fyrun av med førsteplassen.

Resultat Mester

Resultat Åpen Pulje

Resultat Lagturnering

Bjørnar Halderaker

Eskild Hagen sendte meg dette spillet fra lagturneringen hvor han trakk litt på smilebåndet over lagkamerat Bjørnar Halderaker.  Med pallen i blikket lukket han øynene og tråkket til da sjansen bydde seg. Som kjent er det viktig i disse korte lagkampene å gripe de sjansene som byr seg, og da hører vel litt risiko med.

La oss se hva du ville tenkt med Bjørnars kort

Meldingene gikk som dette (med forbehold fra lagkamerat Hagen)

Hovedtrekkene var at Halderaker fikk høre om sparstøtten til makker og blåste rett i blackwood hvor han fikk høre om ett ess. Hva ville du meldt nå?

De fleste av oss ville brukt kuleramma og funnet ut av vi har 3 av 5 ess, altså mangler vi to ess og legger av i 5 spar. Men Halderaker tenkte lengre. Han hadde tross alt pallen i blikket og kanskje var dette muligheten til å stjele noen imps i en viktig kamp?

Det som har meldt inn har oftest esset i den fargen og så spørs det om det andre esset er kløver ess eller spar konge. Hvis det er spar konge, som vel da er 50 % sjanse for) så sitter den i kapp!

Halderaker tok sjansen og spurte derfor videre med 5 hjerter om makker hadde trumf dame. Det hadde makker og dermed ble kontrakten 6 spar!

Det ble en skikkelig blink da kortene så ut som dette

Spar konge satt som planlagt hos syd og Halderaker vant som den eneste på Olrud slem på dette spillet. 11 imp i hus og en god historie å ta med seg inn i påskefeiringen.

Det er sånne spill vi liker å lese om, det er viktig å tenke litt utenfor meldeboksen!