NM LAG | 13 inn på brent storeslem

Kristiansand – Topbridge spilte et spennende oppgjør i cupens 6.runde. Kristiansand ledet halvspilt, men Topbridge tok igjen ledelsen og vant til slutt med 5

På dette spillet synes jeg Topbridge var svært så heldige etter å ha slurvet kraftig i meldingene.

En buklanding i 6 ruter på disse kortene er ikke veldig imponerende med 13 toppstikk. Alle rundt bordet regnet med at det ville gi et gevinstspill til Kritiansand, men slik gikk det ikke. Kristiansand stoppet i 3 NT i lukket rom og Topbridge vant 13 imp i stedet for de 13 man trodde de skulle tape.

Men la oss ta en titt på meldingene.

Jeg synes nord innledet dette perfekt da han gikk via 3 hjerter og sleminviterte med 4 ruter. Syd burde så absolutt hatt til et cue-bid, avslaget med 5ruter synes jeg blir for passivt.

Men så kommer spørsmålet hvilke muligheter har nord videre. Han vet jo det må være spill for slem, og fortsatt kan storeslem være et godt prosjekt. Kanskje har noen makkerpar en god avtale om blackwood i denne posisjonen?

Uten avtaler turte ikke nord annet enn å bare løfte til slem.

Selve spillet var en formalitet med spar i utspill tok spillefører bare for kløver konge, ruter konge, hjerter til kongen og kløver til stjeling med knekten før trumf ble tatt ut og 13 stikk kunne claimes.