Damene slo til

Inger Johanne Larsen

Jeg gjorde et comeback i Kristiansand BK etter at de siste månedene har vært fylt med oppussing og opprydding var det endelig litt tid til onsdagsbridge igjen.

4 bord stilte opp og det skulle øves parturnering frem til KM par. Personlig ble det ingen stor suksess, vi møtte for mange tøffe motspillere. Et av de tøffeste var de to damene Inger Johann Larsen og Elin Moseidjord. Se bare her

Elin har ikke spilt så lenge, men lærer stadig nye konvensjoner. For anledningen prøvde hun seg på «pick a slam» med 5 NT. Bra tenkt, hvis makker har 5-kort kløver er det best å spille 6 kløver og har makker 3-kort hjerter er det beste sted.

Inger Johanne tok en sjanse på et den gode 4-kort fargen i kløver ville spille bra. Og hvor riktig skulle ikke det vise seg å være.

Som vest startet jeg motspillet med spar 3, makker vant med spar ess og spilte ny spar.

Inger Johanne fortsatte med ruter konge, ruter til ess og ruter til stjeling. Så fulgte kløver ess og kløver 9. Hun tenkte seg godt om før hun valgte å ta finessen med tieren.

Dermed var kontrakten i hus. Hun kunne ta ut trumfen med konge og dame i trumf og nå hadde hun 2 stikk i spar, 3 i hjerter 2 i ruter, 4 i kløver og en stjeling for 12 totalt.

Som vi ser ville du gått beit i 6 NT og 6 hjerter. De dyktige damene prikket inn toppkontrakten i minor på 4-3 tilpasning og snellet den lett hjem.

Det er bare å notere minus i boka og bøye seg i støvet.