Ingen spøk i delkontrakt….

Ja så var det endelig min tur til å få til noe stort. Tenk så deilig å gjennomføre en eliminasjon med tilhørende innspill for hjemgang.

Anledningen var en treningskamp mot sterk motstand. Det gis selvsagt ikke ved dørene og nå skulle jeg altså endelig få til noe bra.

Spar dame i utspill fikk beholde første stikk for å unngå at øst skulle komme inn for gjennomspill i ruter. Neste spar vant jeg med spar ess.

Nå fulgte hjerter til damen, men stopp litt opp. Var det ikke en liten tilleggssjanse her tro?

Joda, kløver til ess ble fulgt av kløver til stjeling. Spar til stjeling og ny kløver til stjeling. Da øst kastet en spar på hjerter ess begynte dette å se bra.

Posisjonen var denne:

Jeg fridde meg med trumf. Vest kom inn på kongen, men måtte spille tilbake fra E D i ruter. Dermed ble ruter konge mitt niende stikk for hjemgang.

Herlig. En slik spilleføring har jeg ventet lenge på, den var rett og slett ferdigspilt i søvne. Det handlet bare om å huske kortene fra drømmen.

Men vent nå litt, plutselig våknet jeg. Det hele var jo akkurat en drøm som serverte meg en aldri så liten aprilspøk!

Kortene satt nemlig som dette

Drømmen ble et mareritt. Da jeg skulle trumfe den tredje sparrunden kunne vest trumfe over med kongen og fri seg med kløver til trumf hos nord og overtrumf fra øst. Ruter knekt i neste stikk satte meg skikkelig på plass for 2 beit i en kontrakt som var laydown for 9 stikk.

Jeg skulle selvsagt tatt HJERTER ESS før jeg trumfet den tredje sparen, men denne fordelingen hadde jeg ikke blinket ut.

Og sånn ble min drøm knust, nok en gang!

Neida, jeg tuller selvsagt bare med dere. Vest hadde fordelingen 4-2-4-3. Motspillet hentet 3 stikk i ruter og spar dame, kontrakten var ubeitelig og historien er bare diktet opp, bortsett fra spilleføringen. Men atter en gang går et spill i glemmeboken ettersom kortene aldri sitter som de skal de få gangene jeg prøver å være lur.