Festus med sving på spilleføringen

Jan Roger "Festus" Strømsvåg

Jan Roger «Festus» Strømsvåg har det med å briljere når vi møtes ved det grønne bord. Ingen tviler på at gutten holder et høyt nivå, men det hadde vært gøy og fått noen imps av og til når vi møtes Festus.

Denne gangen var det «bare» en delkontrakt, men spilleføringen holdt nivå. Jeg var motspiller og satt i øst.

Jeg var veldig fornøyd at jeg hadde fått overført til ruter slik at makker startet motspillet med ruter konge, jeg stakk med ess og fortsatte med ruter dame og ruter knekt. Festus tenkte seg godt om før han trumfet med syveren som vant stikket.

Da vest fulgte med kløver 6 på trumf til esset var fordelingen klar. Festus fortsatte med ruter til stjeling med femmeren.

Posisjonen var blitt denne

Neste trekk var en liten hjerter fra hånden. Vest fikk valget, går han opp på hjerter ess setter det opp K D for spillefører og sikrer hjemgang, derfor la vest liten slik at damen vant stikket.

Fortsettelsen var enkel med spar ess, spar konge og ny spar. Dermed fikk Festus trumfet med åtteren og kunne notere 9 stikk for hjemgang.

Som den erfarne leser ser kunne kontrakten vært beitet med et annet utspill enn ruter konge! Altså var min overføringsmelding alt annet enn gunstig. Men det er vel dette som gir bridge sjarm, det er alltid en overraskelse når kortene skal spilles!

Uansett, det var ikke annet å gjøre enn nok en gang å si well-done til den dyktige Festus.