Heldig avgjørelse

Benytter du tvetydige meldinger kan du være sårbar for motpartens innmeldinger. Jeg har sett mange gå seg vill, inklusiv meg selv, når uklarhetene hoper seg opp. Nok en gang viser det seg at avtaler er viktig i konkurransepregete meldingsforløp.

Fra en treningskveld kommer dette spillet hvor jeg på ingen måte hadde kontroll, men tok et heldig valg. Scoringsformen er IMP, du spiller lagkamp.

Vi benytter 2 kløver over 1 i major som en ukjent invitthånd. Enten med 3-kort støtte i majorfargen eller med egen langfarge. Ulfs gjenmelding 2 spar forteller derfor om invitt til utgang med minst 5-kort spar (normalt 6-kort).

Hva ville du meldt med mine kort?

Dette er på ingen måte enkelt.

Tror vi 3 NT er beste utgang eller skal vi satse på majortilpasningen?

Personlig tenkte jeg som så at knekten fjerde i ruter kunne gjøre seg best i grand. Ettersom syd ikke støttet nord vil han neppe ha mer enn 2-kort ruter, det kan skape utfordringer i trumfkontrakt.

Videre så det ut som hjerterfargen kunne gi 5-stikk i grand, da er vel mye gjort?

Jeg la derfor kontrakten i 3 NT, det ble en heldig avgjørelse med disse kortene:

Ulf valgte å vise frem sparfargen fremfor å støtte hjerter, han var også disiplinert da han ikke tok ut 3 NT i 4 hjerter.

Kløver i utspill vant jeg med esset fulgt av en liten spar til ess. Da knekten falt fra nord fortsatte jeg med hjerter til ess fulgt av spar 9, syd fulgte lavt men det var safe å ta tieren hos blindemann.

Nå var kontrakten sikret og en god gevinst.

Det var naturlig å melde 4 hjerter og den kontrakten ble utfordret med ruter konge, ruter til ess og liten ruter til trumf 7. kløver i vri ga spillefører et ekkelt valg om trumf skulle toppes eller kappes. Spillefører valgte å toppe og måtte notere en beit.