Meldeprøve fra landslagstrening

Helge Mæsel

Leif-Erik Stabell arrangerer hver mandag lagkamper for å gi de forskjellige landslag trening mot kvalifisert motstand. Lag Sunndalsøra har vært sparringspartner ved et par anledninger, forrige gang var det mot de norske veteranene slaget skulle stå.

Dette var kampens siste spill, det er nesten uavgjort så langt så denne avgjørelsen vil avgjøre kampen.

Helge Mæsel fikk meldeprøven. Nords innhopp forteller om minst 5-5 i major hvorpå syd melder pass. Det tyder på dårlig tilpasning, men kan det være at du og makker har noe bedre fore enn å spille motspill mot 2 ruter?

Denne synes jeg ikke er lett.

Mye tyder vel på at makker har mange kort i majorfargene ettersom syd ikke preffer til en major. Samtidig har du en god ruter bak, og noen fine honnører. Kan det være at makker sitter klar til å doble motparten i majorkontrakt?

Det er ikke lett å vite. Men det spørs om en dobling hadde vært svært så aktuell. Helge tok den forsiktige løsningen og meldte pass. Men det ble feil da kortene så ut som dette

Etter ruter knekt i utspill ble det 1 beit og 100 til veteranene. Men det ble litt tamt ettersom ØV kan spille hjem 3 NT.

Ved det andre bordet gikk meldingene som dette

Det var en svært disiplinert pass av Ellingsen på 2 spar med 8-kort ruter. Men han likte vel 2-1 i major når makker plukker ut i 2 spar er det normalt 6-kort farge.

Kontrakten er 2 beit med beste motspill, men det sviktet og spillefører slapp med 1 beit for 200 til ØV. Men det ga Sunndalsøra 3 imp og seier i kampen med liten margin.