Maria fant motspillet

Maria, Nils og Katja

Maria Ursin Ingebrigtsen spiller ikke så ofte, men når hun spiller blir det ofte fine resultater. Fra Damenes Mix kommer dette motspillet hvor Maria snudde minus til pluss med en våken variant.

Spar konge i utspill vant første stikk, neste spar vant makker med damen og spar ess kastet Maria kløver ni på.

Makker fortsatte med ruter 4, 2 fra syd og kongen trakk blindemanns ess. Kløver fra blindemann fulgte makker med sekseren og spillefører vant med esset.

Spillefører tryller så frem spar knekt. Overraskelse heter vel det, makker har meldt inn på 4-kort farge! Men spar knekt er en vinner, hva gjør du med den?

Jeg håper du gjør som Maria og tenker deg om. Hun kunne se konturene av fordelingen. Syd som passet i åpning for så å melde 2 hjerter har kanskje 4-6 i major? Makker fulgte med kløver 6, kunne det være fra D 7 6 slik at spilleføreres hånd er 4-6-2-1?

Spillefører har nok lyst å spille seg inn hos nord for å kaste rutertaperen på kløver konge. Da nytter det ikke å trumfe lavt eller kaste et kort. Blindemann vil trumfe over og ta for kløver konge.

Maria hadde medisinen klar, hun trumfet med HJERTER ESS! Det var blink, kortene så ut som dette

Blindemann kunne kaste et kort, men fortsettelsen i ruter sikret motspillets femte stikk og holdt spillefører nede på 110.

Det ga pluss i turneringen, 140 ville gikk 30 % score til Maria.

Et svært våkent og flott motspill jeg ikke tror alle ville kopiert sikret Maria andreplass i turneringen.