2 divisjon | Turbo til besvær

Kristoffer Hegge (grønn skjorte) fikk testet ess-konvensjonen Turbo

Det kan ryke ei kule varmt for de fleste bridgespillere når meldingene fra makker ikke treffer blink. På dette spillet fra sesongens 2-divisjon får dere servert litt av en historie.

Håkon Kippe – Kristoffer Hegge er at av de absolutt sterkeste makkerparene i 2-divisjon. De er favoritter til å rykke opp og i skrivende stund er de i ledelsen med lag Smith hakk i hæl. Det blir en spennende avslutning med 2 kamper søndag.

Gutta har selvsagt snipposen full av konvensjoner. Se om du hadde kopiert dette:

Hegge fikk gode kort etter at motparten hoppmeldte i hjerter og makker var med til 4 spar. Makkerparet benytter Fantunes-konvensjonen Turbo 4NT. Det vil si at 4 NT viser 2 eller 4 ess, mens et cue-bid forteller om 1-3-5 ess. Hegge måtte derfor innlede sleminvitten med 4 NT ettersom han hadde 2 ess.

Spørsmålet er nå om du har til å melde storeslem når makker, mot dine 2 ess, velger å melde 6 spar?

Er det ikke sånn at makker må ha 2 ess for å melde slem når han vet du har 2. også ser du ned på renons i motpartens farge i tillegg.

Hegge tok bladet fra munnen, han løftet til 7 spar. Motparten ble så imponert at de passet ut.

Det var litt av en kontrakt, kortene så ut som dette:

De hadde altså frivillig meldt storeslem med 3 ess hos motparten!

Hegge spilte kortene bra, han kappet sparen og gikk «bare» 2 beit for 200 til motparten.

Hvem synes du tok for mye møllers tran?

Kippe trodde selvsagt at Hegge hadde 4 ess og med sin fine fordeling strakk han seg til 6spar, dermed stemte ikke kartet og terrenget for noen av de to mesterspillerne og resultatet ble en god latter når listene skulle sammenlignes.