1 divisjon | Nils dummer seg

Ulf måtte se at jeg tråkka på 3NT

Ja det var ingen stor spilling fra min side de første kampene denne helgen. Impene fant veien til motparten og kampen om medaljer så ut til å bli kamp for å unngå nedrykk. Sånn kan det være i toppdivisjonen, sløver du tar motparten imot med åpne armer.

Fra oppgjøret mot ØBERG kommer dette spillet hvor jeg snorka ganske så høyt.

3NT var ikke den mest lettspilte kontrakten denne helgen, men en liten mulighet er det.

Ulf startet motspillet med kløver 2, nå kom første prøve hva jeg skulle legge under blindemanns ess?

Hiver jeg innpå knekten går kontrakten hjem, altså måtte jeg legge åtteren.

Spillefører fortsatte med spar til kongen som Ulf vant med esset. For å beite kontrakten må han vri hjerter til mitt ess fulgt av kløver knekt i vri. Men det var et ganske umulig motspill, Ulf spilte en liten kløver til min tier og spilleførers dame.

Nå kunne spillefører vinne kontrakten ved å spille spar mot knekten, men han hentet ruterstikkene sine.  Det ga denne sluttposisjonen.

Det ser ut som han har 10 stikk, men jeg kan bare stikke hjerter med ess, ta for kløver knekt og spille spar til Ulf som tar beiten med spar dame og kløver konge.

Spiller han en liten spar fra blindemann til Ulfs dame blir spilleførere skvist…..

Men neida. Jeg, mitt nek, kastet SPAR. Dermed var kløverfargen blokkert og jeg hadde ikke spar å spille til Ulf, spillefører fikk sitt niende stikk på hjerter konge og jeg måtte bare bekjenne min elendighet, det var rett og slett langt unna sånn motspill må være når du spiller i 1 divisjon.

Fysj og usj.