Norge-Nederland | hva spiller du ut?

Nederland spilte en god kamp mot Norge da vi møttes til oppkjøring frem mot VM som spilles i Kina i september 2019. Men selv om Nederland var flinke hadde de også sin porsjon av hell og lykke med seg på veien frem til seier. Se bare her

Du er Syd og har valgt å doble motparten i 6 spar. Det betyr at du må treffe blink i utspillet, kontrakten vinnes hvis du bommer, hva er ditt valg?

Bart Nab fra Nederland var den aktuelle spilleren i SYD som både straffedoblet 6 spar og skulle finne utspillet, hva tror du han gjorde?

Nab resonnerte som så at vest, som har passet 4 spar, nå henter frem krefter til å melde slem i rød mot hvit sone må gjøre dette fordi han har tilpasning til makker i ruter. Øst på sin side har først hoppet til 4 spar for så å melde 5 ruter for egen maskin i rød mot hvit sone må vel ha nesten bare kort i disse to fargene.

Nab spilte derfor ut RUTER ESS!

Det ble blink da kortene så ut som dette

Ruter es og ny ruter kunne nord stjele og dermed notere en beit. Alle andre utspill gir 12 enkle stikk for spillefører.

Som dere ser valgte jeg ved vårt bord å «stampe» i 7 kløver. Selv om jeg hadde massevis av honnørpoeng var det til liten nytte mot 6 spar, jeg trodde det kunne være spille for 12 stikk og tok det sikre da jeg meldte 7 kløver.

Den kontrakten gikk 2 beit for 300 til motparten, aktuelt ikke optimalt, men -1660 ville være langt mer trist.