Norge-Nederland | Melder du inn mot sterk kløver?

Tundal mot Nederland

Det er et klassisk spørsmål når du møter sterk kløver hvor høyt du skal tørre å gå inn i meldingene. Fra oppgjøret mot Nederland kommer dette spillet hvor spørsmålet så absolutt ble stilt. Nederland vant for øvrig mange imp på sin aggressive meldestil hvor de norske spillerne ble satt på prøver oftere enn sine motspillere.

Ja du er altså vest med disse kortene. Det går pass fra syd, pass fra makker i vest og 1 kløver fra nord som forteller om minst 15 poeng uansett fordeling.

Har du til en innmelding og i tilfellet hvilken?

Jeg tenkte som så at selv om jeg har en to-farge-hånd er hjerteren vesentlig sterkere enn sparen. Derfor valgte jeg å ikke fortelle om begge major, men bare om hjerteren.

Mitt valg var 3 hjerter for å sette press.

Det skulle vise seg å være veldig heldig da kortene så ut som dette

Som vi ser valgte syd, men sin 5-kort hjerter, å stå med på makkers opplysende dobling. Heldigvis for meg kom det spar i utspill og da makker var så hyggelig å ha to ess og trumf 8 ble dette en enkel reise frem til 9 stikk. Nord tok for ess-konge i spar fulgt av spar 10 til dame og trumf. Ruter i retur gikk til esset for hjerter til esset ble fulgt av spar til stjeling.

Kløver ess ble så fulgt av ruter til stjeling med nieren. Hjerter dame ble presset ut og 9 stikk ble enkelt vunnet.

Jeg skal ikke påstå at min 3 hjerter var en god melding, men aktuelt falt den veldig heldig ut og satte press på motparten. Det ga doblet delkontrakt hjem og var et av få lyspunkt i en halvrunde hvor Nederland storspilte og vant med god margin.