Challange på BBO i romjulen

Eirik Homme

Denne julen har det ikke blitt så mye bridge som det engang var for min del. Turneringer er det nok av, men denne julen passet det ikke for min del. Da er BBO et alternativ hvor man kan logge seg på akkurat når det passer og spille de tilmålte spill.

I julen har jeg sikkert spilt et ti-talls challange mot Eirik Homme. Dette er 5-10 spill hvor vi spiller med hver vår robot mot to roboter. Etter at begge har spilt blir resultatene sammenlignet og en vinner står igjen.

Dessverre for meg har det blitt minst like mange tap som gevinster, Eirik har virkelig funnet ut hvordan disse robotene melder og spiller kortene.

Men på dette spillet, hvor scoringsformen var IMP syntes jeg han kanskje var noe mer heldig enn han fortjente, se bare her

1 kløver er beste minor og doblingen av 1spar forteller om 3-kort hjerterstøtte.

Hva ville du meldt med syds hånd etter disse meldingene?

Eirik gikk for gull, han hentet frem 6ruter! Det ble en skikkelig blink da kortene så ut som dette:

Det vil si jeg tror ikke han følte seg som konge da blindemann kom frem. Med en taper i kløver måtte ruterfargen løses uten taper, det gir svært dårlige odds.

I praksis spiller du vel best en ruter til tieren. Det gir suksess hver gang øst har K kn x eller vest har singleton 9. Det gir rundt 15 % sannsynlighet for suksess.

Eirik fant selvsagt løsningen og noterte +920. Det ga imp i kassa ettersom jeg stoppet i utgang.