Lett Oppgave | Teller du stikkene?

Som relativt fersk turneringspiller har du kanskje nytte av å lese om dette spillet hvor det handler om å kombinere kortene riktig. Ikke vanskelig, men du er ikke alene om du tråkker feil på denne.

 

Spar dame kommer i utspill fra vest, hvordan hadde du tenkt deg den videre spilleføringen?

 


Aktuelt så vant spillefører utspillet med spar konge for å ta finessen i hjerter. Hjerter 10 fikk løpe og øst kastet en spar!

Kongen satt i kapp, men fjerde. Det betyr at vi ikke lengre klarer å fange den opp. Det betyr at vi nå har to stikk i spar, fem i hjerter og to i kløver. Det blir bare 9 totalt.

Ser du løsningen for å ordne et stikk til?

Det gjorde spillefører, den kunne bare komme ved å stjele en spar hos blindemann. Spar ess ble derfor innkassert, men nå var utfordringen å spille seg hjem til hånden igjen.

Spillefører tok ess og konge i kløver fulgt av nok en kløver som han stjal med toeren, men da ble det beit når kortene så ut som dette

 

Vest trumfet over med fireren og fortsatte med ruter ess og ny ruter til kongen hos øst. Kløver dame sikret så vest stikk for trumf konge for en beit.

Syd gjorde den klassiske feilen da han gikk løs på trumffargen for tidlig. Oppgaven var vel egentlig bare å stjele en spar. Hvorfor ikke bare ta den stjelingen med det samme?

Vinner du utspille med spar ess fulgt av spar til kongen og spar til stjeling. Nå kan du fortsette med kløver ess, kløver konge og kløver som du stjeler med sekseren.

Aktuelt så stjeler vest over med kongen og tar to stikk i ruter, men du får resten for 10 totalt.

Hvis vest hadde fulgt på tredje kløver så kunne du spilt liten hjerter til knekten og på den måten fått med deg om kongen i trumf kunne fanges doubleton hos vest.

Men selv etter å ha vunnet spar utspillet på hånden fulgt av en finesse i trumf var det mulig å vinne kontrakten.

Spillefører skulle bare kastet en ruter fra hånden på den tredje kløveren. Øst kan ta for ruter konge og spille ny kløver, men nå stjeler syd med sekseren. Vest kan stjele over og spille trumf. Men da vinner syd greit sin kontrakt ved å ta stikke med trumf ess fulgt av ruter til stjeling, spar til stjeling. Nå har han bare høye trumf igjen på hånden og 10 stikk noteres enkelt.