Champions Cup | Lurt motspill av Voll

"hel norsk" oppgjør i Champions Cup; Helgemo-Helness vs Kindsbekken-Voll

Semifinalen mellom Sunndalsøra og Nederlandske Onstein ble spennende.  Halvspilt lå Øra bak med 9 imp, i siste halvdel ble det meldt storeslem som hang på en finesse ved begge bord og noen større spill slo feil vei for våre gutter. Men semifinale i Champions Cup står det likevel respekt av.

Les mer på turneringens webside

Fra semifinalen har jeg hentet dette spillet hvor Roar Voll var lur i motspill, se bare her

 

Først kan vi jo litt på meldingene til øst, han har altså meldt kløver to ganger og spar en gang på sine 3 forsøk, kanskje ikke det vi hadde tippet på når vi tittet på de kortene!

Forklaringen er enkel. 2 kløver er tvetydig, enten svake 2 i ruter eller en sterk hånd. Når vest passer 2 kløver «støtter» øst bare makker med 3 kløver.

(Spillet var feil gjengitt på BBO, artikkelen er nå korrigert for å få riktig rekkefølge på kortene)

Roar Voll startet motspillet med ruter ess, makker følger med femmeren og spillefører med sekseren, hva ville du spilt i neste stikk?

 


Roar gikk til angrep, han fortsatte med RUTER 3, det ble blink da kortene så ut som dette

 Asbjørn vant stikket med ruter dame, spillefører kastet en hjerter. Hjerter tilbake gikk til knekten hos Roar. Han fortsatte med ruter 10 til knekt, Asbjørn trumfet innpå med knekten og spillefører trumfet over.

Kløver til kongen ble så fulgt av spar til nieren og damen hos Roar. Han fortsatte enkelt med ruter ess og fremmet dermed stikk for trumf 7 til den andre beiten.

Som vi ser er det kun rutervri som beiter kontrakten, da Roar gikk på med liten ble det til og med 2 beit.

Ved det andre bordet ble kontrakten 5 kløver doblet – 1 slik at spillet gikk ut.