Champions Cup | Deilige 1100 inn

Roar Voll

Dette er en av de store turneringer i Europa. Regjerende mestere fra de landene som kom topp 10 i forrige EM stiller sammen med forrige års vinner og arrangør til en svært spennende turnering med skyhøyt nivå.

Mesterskapets hjemmeside

Fra Norge stiller Roar Voll, Asbjørn Kindsbekken, Sam-Inge Høyland og Jo-Arne Ovesen. Turneringen spilles med alle mot alle i en round-robin før de 4 beste går videre til semifinale og tilhørende finale på søndag.

Fra den andre kampen mot et Nederlandsk lag kommer dette spillet hvor forskjellige vurderinger i meldingene ga et stort utslag i resultatene.

 

Som vi ser valgte Roar Voll å åpne østs hånd med 1 NT som viser 15-17 poeng. I et naturlig meldesystem virker dette fornuftig. Etter forhåndspasset makker kan det være greit å starte med hjerter, men samtidig i gunstig sone vil 1 NT sette ekstra press på syd med tanke på eventuell innmelding.

Og det var akkurat det som skjedde. Syd var villig til å klive innpå i rød mot hvit sone selv om nord hadde passet i åpning. Kindsbekken doblet nådeløst og motspillet var vel så brutalt.

Hjerter i utspill vant Roar med kongen fulgt av LITEN spar som gikk til knekt og dame. Hjerter dame og ny hjerter vant Roar med esset før han fortsatte med hjerter 7, syd trumfet lavt og Asbjørn kunne trumfe over med sekseren.

Kløver 7 gikk så til esset hos Roar som fortsatte med hjerter knekt.

Syd trumfet med kongen og spilte ny trumf, men motspillet kunne hente to stikk til i trumf som sammen med ruter ess ga hele 4 beit og 1100 til Sunndalsøra.

Ved det andre bordet gikk det roligere for seg

 

Som vis er valgte øst 1 hjerter i åpning. Sam Inge Høyland var også her med til 2 spar, men ØV gjorde ingen antydning til å melde den gode utgangen. Jeg antar vest kunne meldt 2kløver/ruter med en bedre hånd og støtte slik at øst tolket 2 hjerter som en svakere hånd. En liten, men uskyldig innmelding var alt som skulle til!