Champions Cup | Sunndalsøra med god start

Asbjørn Kindsbekken

Dette er en av de store turneringer i Europa. Regjerende mestere fra de landene som kom topp 10 i forrige EM stiller sammen med forrige års vinner og arrangør til en svært spennende turnering med skyhøyt nivå.

Mesterskapets hjemmeside

Fra Norge stiller Roar Voll, Asbjørn Kindsbekken, Sam-Inge Høyland og Jo-Arne Ovesen. Turneringen spilles med alle mot alle i en round-robin før de 4 beste går videre til semifinale og tilhørende finale på søndag. De Norske guttene har vunnet sine to første kamper med god margin.

Fra oppgjøret mot Nederlandske Onstein har jeg her tatt frem et spill som gikk Norges vei.

 

Som vi ser gikk ikke Roar Voll innpå i rød sone med kortene til øst etter at makker hadde åpnet med pass. En forsiktig melding, men det skulle vise seg å være svært så riktig da gutta hentet frem et fint motspill for beit. 

Ruter i utspill vant blindemann med knekten fulgt av hjerter konge og hjerter til knekt og ess. Hjerter 10 stakk Asbjørn Kindsbekken med damen fulgt av kløver ess og LITEN kløver til damen hos Roar Voll. Han spilte selvsagt ruter tilbake som Asbjørn kunne stjele for en beit.

Ved det andre bordet var derimot den Nederlandske øst langt mer aktiv da han hoppet innpå med 3 ruter over 1NT. Meldingene gikk som dette

 

Sam Inge Høyland kom i en litt trang meldeposisjon, jeg synes han løste den fint da han satset på grand med sine lavhonnører og stopp i ruter.

Kontrakten står uansett motspill, men aktuelt kom det ruter ut til knekten fulgt av hjerter konge og hjerter. Motspillet hentet sine tre stikk i kløver sammen med ett i hjerter, men kunne ikke nekte Jo-Arne Ovesen hjemgang for 600 til Norge og 12 IMP.