NM Klubblag | Molde vs. Sunndalsøra – noen spill

Roar Voll

For litt siden kunne vi høre om en overraskende Molde seier over regjerende Norgesmestere på lag Sunndalsøra.

Jeg har lykkes i å få tak på noen spill fra kampen, jeg tror Roar Voll nok har opplevd mer drag ved det grønne bord enn han gjorde denne mandagskvelden i Molde.

Se bare her

 

Spilleren fra Sunndalsøra valgte med nords kort å åpne med 1 ruter. Jeg har ikke hele meldingsforløpet, men det hele stoppet opp i 3 NT. Der var det 11 toppstikk, og da sparfargen ordnet seg ble det selvsagt 13 stikk. Svært passivt, og litt flaut, av gutta fra Øra som normalt pleier å melde ut kortene.

Spilleren fra Molde derimot startet meldingene med 2 kløver og nå stoppet ikke toget før de hadde landet i 7 spar! Men kortene satt som de skulle og 13 stikk kunne enkelt vinnes med trumfen 3-3.

Oddsen for 3-3 sits er 35 %, litt mindre enn de vi helst ønsker når vi melder storeslem.

Kontrakten ville vært langt bedre i 7 NT som vinnes hvis ruteren gir 5 stikk (ca. 50 % sjanse) eller sparen ordner seg som er 35 %. Om dette er gode nok odds til at matematikerne er villige til å ta sjansen på storeslem får de uttale seg om, jeg personlig ville i alle fall tenkt det var en fair kontrakt.

Så et spill hvor Molde traff godt, men nok må sies å ha vært noe heldig

 

Som vi ser er 4 spar en ganske dårlig kontrakt. Motparten kan hente tre stikk i kløver før du har begynt på trumffargen som er dømt til å minst gi en taper.

Hvis motparten ikke tar sine stikk i kløver kan du lykkes ved å ta finessen i ruter med avkast av kløver, evt etablere et stikk i hjerter via finesse med tieren, men da må trumfen trekkes ut først!

Uansett må trumfen være fordelt 3-3 hos motparten, noe som gir en 35 % sjanse.

Aktuelt startet vest motspillet med ruter. Spillefører tok selvsagt finessen, kastet en kløver på ruteren og spilte tre runder spar. Da det ordnet seg ble det 10 stikk og 620 feite i protokollen.

I lukket rom stoppet Sunndalsøra i 2NT og måtte utbetale 11 imp til Molde.

Dette spillet ville vært et spennende motspills problem med kløver i utspill. Øst vinner med kløver ess og følger opp med kløver dame hvorpå vest legger TIEREN som ber om hjerter. Øst vrir hjerter til trumf og da vest prøver å ta for kongen vil jeg tro øst trumfer med knekten fulgt av nok en hjerter til stjeling.

Små marginer, Molde vant kampen med 4 imp.