VM Mix Lag | prøv deg i utspill mot slem med 2 ess!

Andrew Rosenthal (fra åpent EM 2017)

Åpent VM i mx lag var en spennende turnering. I Round of 32 møtte favorittene Zia, Michielsen, Auken og Welland sterk motstand i lag ROSENTHAL.

Det skulle vise seg å bli en tøff oppgave for favorittene, første sesjon ble tapt 46-12 etter at sponsor Rosenthal leverte et feilfritt sett mot Michielsen-Zia.

La oss se om du er like flink i utspill som Rosenthal:

 

Du har altså hørt nord åpne 3 kløver hvorpå syd hopper direkte til 6 hjerter, hvilket kort velger du å spille ut?

 


Andrew Rosenthal tenkte vel som så at her lukter det fordelingshender. De to essene mine ser ikke ut til å forsvinne etter 3 kløver i åpning, men kanskje det er mulig å hindre blindemann i en stjeling?

Rosenthall sto imot fristelsen med å spille ut en av de to essene, han spilte ut trumf. Det var eneste beitende utspill, kortene så ut som dette:

 

Marion Michelsen hadde nå ikke lengre noen sjanse til å vinne in kontrakt. I praksis vant hun utspillet og fortsatte med spar ess før hun lot spar knekt seile rundt. Øst vant med damen og spilte ny spar til stjeling hos vest som avsluttet motspillet med ruter ess.

2 beit ga 11 imp i betaling da syd ved det andre bordet nøyde seg med å hoppe til 4 hjerter etter nords 3 kløver åpning!

Selv om det var et gnistrende utspill av Rosenthal må vi nok få lov til å si det var litt flaks at det ikke ble 11 imp i utbetaling. 6 hjerter var en sjanserik kontrakt.